Waarom

Een langdurige relatie onderhouden is hard werken. Een relatie is namelijk nooit hetzelfde, is voortdurend in beweging en kan onder druk komen te staan door veranderingen: veranderingen die het leven sowieso met zich meebrengt of veranderingen na bijzondere gebeurtenissen. Een belangrijk onderdeel van een partnerrelatie is ook de seksuele relatie en de vitaliteit daarvan.

Als partners in een relatie sleur ervaren of gebrek aan liefde, als het binnen de relatie ‘stolt’, dan is het tijd om daar iets aan te doen.

Het doel van onze relatietherapie is de energie weer te laten stromen tussen partners, om de ‘stolling’ op te heffen.

Hoe

Wij kijken naar het beeld dat beide partners hebben van hun relatie. Wat houdt die relatie eigenlijk in en welke andere belangrijke relaties zijn er nog in hun leven? Hoe is de relatie tot stand gekomen?

We staan uitgebreid stil bij het verschil tussen een partnerrelatie en een ouderrelatie, want kinderen krijgen is mooi maar ingrijpend: veel mensen ervaren het niet alleen als een verrijking maar ook als een aanslag op hun relatie.

Begrepen verlies doet minder pijn.

Tijdens de therapie kunt u samen tot de conclusie komen dat het doorgaan als partners niet meer past. Om beter verder te kunnen leven, helpt het om uw relatie goed af te hechten en een gezamenlijk eindpunt te markeren. U hebt dan een uitgangspunt om uw samenwerking als ouders na de relatie te organiseren en om solidair te werken aan parallel ouderschap (zie ‘hulp bij echtscheiding’).

Tijd: De bijeenkomsten duren maximaal 60 minuten.

Wie: Manon Smeijer en Follie Miedema zijn allebei systeemtherapeut en gespecialiseerd in partner-relatietherapie.

Kosten: €100 per bijeenkomst.

LET OP: indien een afspraak niet 48 uur van tevoren wordt afgezegd wordt deze in rekening gebracht.

Relatie therapie